Kultúra és kóstoló, avagy a Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra

A Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra megér egy látogatást, ha a városban jár, az pedig külön jó hír, hogy szállodánktól ez sincs nagy távolságra!

Ha szeretne megismerkedni városunk nevezetességeivel, elsőre talán nem az jut eszébe, hogy pálinkát kortyolgat. Pedig a kecskeméti barackpálinka nem csak a környéken híres, hanem a világ minden táján ismerik és szeretik, így méltán sorolhatjuk a város kultúrtörténeti kincsei közé. A Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra csupa érdekességet tartogat, ezért ajánljuk jó szívvel mi is.

Kiknek érdemes a Pálinka Manufaktúrába látogatni?

  • Azoknak, akik szívesen megismerkednek a legkiválóbb minőségű hazai gyümölcspárlatokkal és a szakszerű kóstolás rejtelmeivel.
  • Azoknak, akik érdeklődnek a pálinkakészítés története, technológiája iránt, és meg akarják ismerni a Zwack család hagyományait.
  • Azoknak, akik szórakoztató, mégis okos programot keresnek Kecskeméten, amelyet barátaikkal vagy üzleti partnereikkel is élvezhetnek.
  • Azoknak, akik szeretnének egy különleges, kóstolható ajándékot vásárolni maguknak vagy szeretteiknek.

Milyen állomásokat foglal magába a pálinkatúra?

A manufaktúra látogatásának első állomása a régi pálinkafőzde, amely ma már nincs használatban, viszont jelentős ipartörténeti emlék. Itt meg lehet nézni egy rövidfilmet, ami bepillantást enged a főzde és a Zwack család történetébe, no de arról sem maradnak le a látogatók, ami napjainkban zajlik a pálinkafőzdében.

A következő állomás tehát az új pálinkafőzde, ahol ma is készülnek a nedűk és természetesen részletesen bemutatják azt is, hogyan. Szintén a modern munkafolyamatokkal lehet megismerkedni a gyárlátogatás harmadik állomásán, ami nem más, mint a palackozóüzem. A programot természetesen kóstoló koronázza meg, a kedvencekből pedig otthonra is lehet vinni a mintaboltból.

Kóstoló a város zamatos és tüzes italaiból

A Manufaktúra olyan pálinkákat kínál, amelyek a Zwack család több évtizedes tapasztalatán és szakértelmén alapulnak. Mindjárt három kategóriát is érdemes megemlíteni, melyek mind különlegesek a maguk nemében. Lássuk, melyik mit tud:

  • A Zwack Sándor Nemes Pálinkák a pálinkafőzés mesterségének legmagasabb szintjét képviselő italok.
  • A Kosher a zsidó hagyományoknak megfelelően készülő szilva alapú specialitás, prémium minőségben.
  • A Hírös termékcsalád tagjai kecskeméti barackpálinka ihlette italok, melyek sokszínűek, épp, mint a fogyasztók ízlésvilága.

Induljon pálinkatúrára kecskeméti szállodánkból!

A Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra látogatása egy kiváló lehetőség arra, hogy megismerje a pálinka kultúráját és megkóstolja a legfinomabb párlatokat. Ám ha nem szeretne lemaradni a kóstolásról, semmiképp sem ajánljuk, hogy autóval érkezzen a pálinkatúrára. Szállodánkból egy könnyed, fél órás sétára van a helyszín, tömegközlekedéssel pedig csupán pár megálló.

És hogy miért éppen nálunk érdemes megszállnia, ha a városban tölt néhány napot? Mert szállodánk a vendégszeretet, a kényelem és a stílus találkozásából született, vagyis minden adott ahhoz, hogy remekül sikerüljön a kikapcsolódás. A városközponthoz közeli elhelyezkedésnek köszönhetően pedig a Manufaktúrán túl is valamennyi helyi nevezetességet könnyedén eléri.

Ha elérkezett az idő, hogy kilépjen egy kicsit a hétköznapok szürkeségéből és felfedezzen egy eddig talán ismeretlen várost, foglaljon szállást Kecskeméten, a Boutique Hotel Centerben! Ha kérdése lenne, szívesen segítünk, ha pedig eldöntötte, mikorra időzíti a kikapcsolódást, pár kattintással le is foglalhatja szobáját. Várjuk szeretettel!