Legyen a vendége Kecskeméten szállodánknak, kiránduljon a környéken!

Egy kellemes szállodát Kecskeméten is talál, bármilyen ügyben is jár a mi szép, alföldi városunkban. A Boutique Hotel Center központi fekvése ideálissá teszi a szállodánkat a városnézésre is.

A Budapest és Szeged között félúton fekvő Kecskemét több, mint egy megálló két nagyváros közé ékelődve. Sokakat szólít ide munka, de még többen döntenek úgy, hogy itt töltenek el néhány napot a szabadidejükből. A város nívós kecskeméti szállásokból nem szenved hiányt, de ugyanígy kulturális programokban, természeti látnivalókban, szórakoztató eseményekben is gazdag.

A város és a természet egy helyen megtalálható

Kecskemét különleges helynek számít, hiszen vidékies hangulatú nagyvárosról van szó, ahol egy karnyújtásnyira elérhető a természet, de nem hiányzik a színvonalas infrastruktúra és vendéglátás, a kultúrprogramok és a szórakozás sem, mindez csodás épületek között.

Az ország nyolcadik legnagyobb városában érdemes célba venni a zöldterületeket is. Egyedülálló módon, itt kiváló lehetőség adódik arra, hogy az utazó új ismereteket szerezzen, bővítse tudását vagy egyszerűen csak kiszakadjon a városi nyüzsgésből. Hol kezdődjön hát a kirándulás Kecskeméten?

A Kiskunsági Nemzeti Park nagy kiterjedésű zöld terület és egyben védett természeti terület is a város mellett. A kirándulókat tanösvények várják, amiken végighaladva megismerhetik a területen őshonos növényvilág és állatvilág képviselőit. A nemzeti park központi épületében, a Természet Házában több kiállítás, bemutató is látogatható, amik például a nemzeti parkokról, a hazai természetvédelem történetéről mesélnek a közönségnek.

A nemzeti parkban sétálva, ökoturisztikai programokhoz csatlakozva könnyedén el lehet tölteni egy tudásban, természeti élményekben gazdag napot. Az évszaktól függően megcsodálhatóak a madárvonulások, el lehet merülni a homokbuckák élővilágának forgatagában, vagy az őszi park színeinek, növényeinek felfedezésében.

Csalogató kert a Kecskeméti Arborétum

Az arborétum egy eleven, zöldellő erdő és díszkert, ami  62 hektáron terül el. Elég csak elindulni az egyik tanösvényen és figyelmesen szemügyre venni a körös-körül nyüzsgő életet. Az állat-, növény-, gomba- és rovarvilágról a kihelyezett információs táblák mesélnek.

A hosszú sétában elfáradt látogatók a területen kihelyezett padokon pihenhetnek és ha még bírják szusszal, megmászhatják az arborétum kilátóját is, ahonnan gyönyörű panoráma fogadja őket. Innen jobban látható a terület három fő része is, a véderdősáv, tölgygyűjtemény és a gyűjteményes rész.

A Kecskeméti Vadaskertet sem érdemes kihagyni, ami az ország legkisebb vadaskertje címmel is büszkélkedhet. Csupán pár óra program, de kicsiknek és nagyoknak is üdítő élmény az itt látható állatok, hazai vadak és őshonos magyar háziállatok  megfigyelése, simogatása.

A Kecskeméten járóknak akár pár óra szabadidő is elég ahhoz, hogy tartalmasan töltsék el azt, és életre szóló élményeket szerezzenek. A romantikus hétvége eltöltésére éppen olyan ideális helyszín a város és az igényes, kecskeméti szállodánk, mint rövid üzleti utakhoz vagy akár családi kiruccanáshoz. A hotelünkben kétágyas szobák és apartmanok közül választhatnak a vendégek, tökéletesen felszerelt, komfortos szálláson pihenhetnek. Foglaljon szobát a Boutique Hotel Center stílusos szobáiról és vendégszeretetéről híres hoteljében!

Ilyen pazar és mégis barátságos szállást Kecskeméten keresve sem találhatna jobbat! A kollégáinkhoz fordulhat további felvilágosításért, amennyiben a hotelről, illetve a foglalásról szeretne érdeklődni.